Doç. Dr. Nejat ALTINTAŞ ile Kültür ve Sağlık Buluşması: ''Uyku, Uykusuzluk ve Rüyaların Gizemi'' Adlı Etkinlik Gerçekleşti
27-10-2021



Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi ve İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü tarafından Üniversitemiz Hastanesi Başhekimi Doç. Dr. Nejat ALTINTAŞ’ın sunumu ile Kültür ve Sağlık Buluşması: 'Uyku, Uykusuzluk ve Rüyaların Gizemi' adlı etkinlik düzenlendi.

Tekirdağ Yahya Kemal Beyatlı Kültür Merkezinde gerçekleşen etkinliğe Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Mümin ŞAHİN, Tekirdağ Vali Yardımcısı Murat EREN, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Bülent EKER ve Prof. Dr. Yılmaz ÇAKICI, MHP İl Başkanı İlker YÜCEL, İl Kültür ve Turizm Müdürü Ahmet HACIOĞLU, Süleymanpaşa Belediye Başkan Yardımcısı Sabri ÇINAR, MHP İlçe Başkanı Hüseyin ÜRETÜRK, Sivil Toplum Kuruluşlarının temsilcileri, akademik ve idari personel, basın mensupları ve vatandaşlar katıldı.

İl Kültür ve Turizm Müdürü Ahmet HACIOĞLU’nun açış konuşması ile başlayan etkinlikte, Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi Türk Müziği Devlet Konservatuvarı öğretim üyeleri ve öğrencilerinden oluşan icra heyeti, Konservatuvar Müdürü Dr. Öğr. Üyesi Arda GÖKSU yönetiminde bir dinletide bulundu.

Ardından Uyku ve Göğüs Hastalıkları Uzmanı ve ‘Sizi Uyutabilirim’ kitabının yazarı Doç. Dr. Nejat ALTINTAŞ etkinliğe konu olan sunumunu gerçekleştirdi. ‘Uyku nedir? Uykunun Önemi Nedir? Uyumazsak ne olur?’ gibi soruların cevaplarını örneklerle anlatan Başhekim Doç. Dr. ALTINTAŞ, “Birçok alerjik hastalık ve Alzheimer’in altında yatan en büyük sebep uyku bozukluklarıdır. Bir insanın Alzheimer olacağını 6 yıl önceden, uyku testlerinden anlayabiliyoruz” dedi. ‘Neden rüya görürüz?’ konusu hakkında da konuşan Doç. Dr. ALTINTAŞ, “Mindfulness ise anda kalmak demek. Günümüzün yüzde 46’sını bilincimiz ya geçmişte ya da gelecekte, gelecekle ilgili endişelerle geçiriyoruz. Dolayısıyla bu bizi mutsuz ediyor. Beynin içerisinde bir alıcı merkez var. İşte bizim gelecekle ilgili sıkıntılarımız ve endişelerimiz de bu acı merkezini uyarıyor. Biz gelecekle ilgili bu endişelerden dolayı aynı acıyı, ağrıyı çekiyoruz. Anda kalaraksa en azından hangi düşüncelerimiz var, bunları tespit ederek bunlardan uzaklaşmaya başlıyoruz. Gerçek anı yaşamaya başlıyoruz. Üzerine katmanlar oluşturtmuyoruz. Mindfulness, anda kalmak işte bu” şeklinde konuştu.

Vatandaşlarımızın ve basının ilgi gösterdiği etkinliğin sonunda Tekirdağ Vali Yardımcısı Murat EREN tarafından Doç. Dr. Nejat ALTINTAŞ’a çiçek takdiminde bulunuldu.

 

 

Namık Kemal Üniversitesi1
Namık Kemal Üniversitesi2
Namık Kemal Üniversitesi3
Namık Kemal Üniversitesi4
Namık Kemal Üniversitesi5
Namık Kemal Üniversitesi6
Namık Kemal Üniversitesi7
Namık Kemal Üniversitesi8




>