Bursa Araştırmaları Ödülleri’nde Öğretim Görevlimizin Başarısı
27-04-2015



Bu yıl beşincisi düzenlenen Yılmaz Akkılıç Bursa Araştırmaları Ödülleri’nde, yüksek lisans kategorisinde, üniversitemiz Atatürk İlkeleri ve İnkılâp Tarihi Bölümü okutmanlarından Mustafa Yazıcı, “Mudanya-Bursa Demiryolu’nun Yapımı ve İşletilmesi (1873-1908)” adlı yüksek lisans teziyle ödüle layık görüldü.

Prof. Dr. Hüseyin Başkaya, Prof. Dr. Saime Yüceer, Doç. Dr. Neslihan Sam, Doç, Dr. Tülin Vural Aslan, Şafak Pala, Yener Akkılıç ve Hacı Tonak’tan oluşan Yılmaz Akkılıç Bursa Araştırmaları Ödülü Seçici Kurulu tarafından yapılan değerlendirmede, üniversitelerin yüksek lisans programlarında kabul edilmiş tezlere yönelik kategoride Mustafa Yazıcı’ya ait “Mudanya-Bursa Demiryolu’nun Yapımı ve İşletilmesi (1873-1908)” başlıklı tez, Bursa’nın yakın tarihi kadar, bir dönemindeki sosyal yaşam bakımından da önem taşıyan konuyu temelli bir çalışmayla ve bütün boyutlarıyla ortaya koyduğu için ödüle değer görüldü.

Uğur Mumcu Sahnesi’nde düzenlenen geceye Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, Bursa Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Nuri Kolaylı, Bursa eski milletvekilleri Faruk Anbarcıoğlu, Ali Arabacı, Yahya Şimşek, Yılmaz Akkılıç ailesi ile çok sayıda davetli katıldı. Ödül töreni öncesi düzenlenen kokteyl sonrası Nilüfer THM Korosu Şef Yaşar Kemal Alim yönetiminde kısa bir konser verdi.

Namık Kemal Üniversitesi0
Namık Kemal Üniversitesi0
Namık Kemal Üniversitesi0




>