BESYO’da “Spor Yönetiminde Temel Unsurlar” Eğitimi
30-05-2017



Avrupa Birliği'nin Erasmus + KA2 programı kapsamında Bulgaristan'ın Varna Üniversitesi ve Dobriç Inter Futbol Kulübü yürütücülüğünde desteklenen "Toplumların Spor ile Yenilenmesi ve Güçlendirilmesi: Sosyal Etkinin Sürdürülmesi için Spor Faaliyetleri Yönetiminin Gençlik Çalışmalarıyla Entegrasyonu (SCORE)" başlıklı projeye Üniversitemiz, Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu ortak oldu.

Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu Müdürü Doç. Dr. İlker Özmutlu'nun koordinatörlüğünü yaptığı proje kapsamında Yrd. Doç. Dr. Gözde Ersöz, Arş. Gör. Yasemin Arı ve Okt. Dr. Duygu Doğan, Zimbabve' nin başkenti Harare' de gerçekleştirilen projenin ilk çalıştayına ve bilgilendirme toplantısına katılarak Üniversitemizi temsil etti.

Avrupa toplumlarının bilgi ve deneyimlerini Afrika’daki paydaşlarına aktararak bu ülkelerdeki gençlerin spor yoluyla toplumsal yaşamda güçlendirilmesini hedefleyen SCORE projesinin on iki ay süreceği bildirildi.

Proje Bulgaristan, Türkiye, Litvanya, Zimbabwe, Botsvana ve Nijerya’dan yükseköğretim kurumları ve spor merkezleri ortak olarak yürütürken, proje kapsamında; Üniversitemiz Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu tarafından spor faaliyetleri yönetimine yönelik eğitim modülü hazırlandı. Hazırlanan eğitim modülü Namık Kemal Üniversitesi’nde “Spor Yönetiminde Temel Unsurlar” başlığı altında sporun içinde aktif rol üstenen antrenörlere, beden eğitimi öğretmenlerine, gençlik liderlerine ve öğrencilere seminer şeklinde sunuldu.  Söz konusu seminere Gençlik Hizmetleri Spor Şube Müdürü Abdül Kerim Kasap ve Amatör Spor Külüpleri Federasyon Başkanı Mehmet Kaya da davetli konuşmacı olarak katıldı.

Namık Kemal Üniversitesi0
Namık Kemal Üniversitesi0




>