BARBAROS DENİZE İNDİRİLDİ.
20-05-2016



 

Teknik Bilimler  Meslek Yüksekokulu öğrencileri tarafından hazırlanan Beton Kano Projesi kapsamında üretilen “Barbaros” isimli kano Üniversitemiz Rektörü Prof.Dr. Osman Şimşek’ in katıldığı törenle denize indirildi.

Üniversitemiz Rektör Yardımcısı Prof.Dr. İsmail Yılmaz’ ın da bulunduğu törende, beton kano ile ilgili bilgi veren Öğr. Gör. Ahmet Bal, “Barbaros isimli kanomuz, Öğrencilerimizin beton konusunda yürüttükleri uzun süreli Arge ve tasarım çalışmaları sonunda üretilen özgül ağırlığı, dayanımı ve ülkemizde ilk defa çelik ve donatı takviyesi olmadan salt betonun özelliklerinin iyileştirilmesi ile üretilen ilk beton kanodur.  Projedeki tüm kalıp, tasarım,  statik ve dinamik analizler, malzeme özelliklerinin araştırılması öğrencilerimiz tarafından yapılmıştır. Projenin asıl amacı beton teknolojisine dikkat çekmek, betonun yapıların dışında da birçok alanda kullanılabileceğini göstermek ve özellikle yüzen yapılar konusunda ilk adımların atılmasını sağlamaktır” dedi.

Projeyi gerçekleştiren öğrenciler Şeyda Kıraç, Pınar Kodal, Gülsüm Alban, Emine Dündar, Büşra Çağlar,  Sedanur Korkmaz, Taha Yunus Aydın, Yusuf Kaya ve Metin Filgöz, Barbaros isimli beton kanoyla ilgili katılımcılara teknik bilgi vererek, “%10 oranında hava ile hafifletilmiş, deniz etkilerine karşı durabilitesi arttırılmış,  basınç dayanımı 110Mpa ulaşan yapı itibariyle reaktif pudra betonu tasarımını esas alan lif takviyesi ile enerji yutma kapasitesi arttırılmış çelik ve donatı bulunmadan salt beton ile tasarlanmıştır. Bu özellikleri ile 3m uzunluğa, 50 cm genişliği ve 2.5cm cidar kalınlığı ile 106kg ağırlığa sahip olan kano deniz ve dalga yüklerini taşıyarak yüzebilmektedir” dedi.

Tören sonunda Barbaros isimli kano öğrenciler tarafından denize indirilerek yüzdürüldü. Katılımcılar tarafından büyük beğeni toplayan projeyi gerçekleştiren öğrencileri tebrik eden Rektör Şimşek öğrencilere başarılar diledi.

Namık Kemal Üniversitesi0
Namık Kemal Üniversitesi0
Namık Kemal Üniversitesi0
Namık Kemal Üniversitesi0
Namık Kemal Üniversitesi0




>