Arkeolog Prof.Dr. Jale İnan 100. Doğum Günü'nde İstanbul'da Anılacak
27-08-2014



Üniversitemiz Fen Edebiyat Fakültesi Arkeoloji Bölümü Başkanı Prof. Dr. Neşe Atik tarafından Arkeoloji biliminin duayenlerinden merhum Prof. Dr. Jale İnan’ın 100. doğum günü dolayısıyla 4 Eylül 2014 tarihinde İstanbul Arkeoloji Müzesi’nde anma toplantısı yapılacak.

Anma toplantısında, NKUZEM merkezinin katkılarıyla hazırlanmış olan Jale İnan’ın yaşam öyküsünü içeren bir video, İnan’ın birlikte çalışmalar yürümüş olduğu bilim insanlarının çalışmalara ilişkin anlatımları ve ona yakın olmuş kişiler ile öğrencilerinin anılarıyla zenginleştirilmiş bir yaşam öyküsü olarak hazırlanmış ve sunulacaktır.

İstanbul Arkeoloji Müzeleri’nin Konferans Salonu olarak da kullanılan Kütüphanesi’nde yukarıda belirtilmiş olan yaşam öyküsüne ilişkin bir videonun yanı sıra, kazı çalışmalarında söylenen Prof. İnan’ın sevdiği şarkılardan oluşan bir konser kaydı da anı resimleri eşliğinde sunulacaktır. Video gösterimi ve konser, Konferans Salonu’nun girişindeki Sergi Mekanı’ndabir fotoğraf sergisi ile de desteklenecektir. On iki fotoğraftan oluşan sergi, İnan’ı mesleki çalışmaları sırasında özellikle de uzmanı olduğu antik heykeltraşi çalışmaları sırasında gösteren fotoğraflardan oluşturulmuştur.

Afiş için tıklayınız

 

 





>