Alman Dili ve Edebiyatı Bölümü Ortak Tecrübe: Türk ve Alman Filmlerindeki Göç Olgusu adlı seminer düzenledi
05-11-2019

Doç. Dr. Onur Kemal BAZARKAYA ve Türk-Alman Öğrenci Topluluğumuz girişimleriyle Hamburg Üniversitesi'nden Prof. Dr. Ortrud Gutjahr, İstanbul Üniversitesi'nden Prof. Dr. Ersel Kayaoğlu ve Prof. Dr. Mahmut Karakuş, öğrencilerimize "Ortak Tecrübe: Türk ve Alman Filmlerindeki Göç Olgusu" üzerine seminer vermiştir. Seminerde 1961 yılından bu yana çekilmiş olan ve Almanya'ya işçi göçünü çok farklı yönleriyle ele almış filmlerin zaman içerisinde biçimsel ve içeriksel olarak nasıl dönüşüme uğradığı ayrıntıları ile aktarılmıştır.

Seminere Alman Dili ve Edebitayı Bölümü öğrencilerinin yanı sıra, fakültemiz sosyoloji bölümü öğrencileri ve öğretim üyeleri de ilgi göstermiştir. Seminerin sonunda Alman Dili ve Edebiyatı Bölümü öğrencilerimiz ile konu ile ilgili olarak 1 saat süren çalıştay yapılmıştır. Yaklaşık üç saat süren etkinlik öğrencilerimiz tarafından ilgi ile takip edilmiştir.