A Haber''den Ziyaret
14-04-2021



A Haber Trakya Bölge Müdürü Filiz UÇAN ve Kameraman Umut IŞIK, Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Mümin ŞAHİN’e ziyarette bulundular.

Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi Hastanesinde KOAH hastalarına ücretsiz yapılmakta olan valf uygulamasının haberi için canlı yayın gerçekleştirmek üzere Üniversitemizde bulunan ekip, Rektörlük makamında Rektör ŞAHİN ile karşılıklı görüş alışverişinde bulundu.

Konu ile ilgili Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Mümin ŞAHİN,  KOAH hastalarının daha rahat nefes alıp vermek için akciğerlerine takılan valf sisteminin Avrupa ülkelerinde 10 bin Euro bedelleri bulduğunu, buna karşın Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi Hastanesinde bu işlemin ücretsiz gerçekleştirildiğini; bu sebeple hastanemize yurtdışından hasta talebinin çok olduğunu söyledi.  Yurdumuzun dört bir yanından da bu işlem için gelen hasta sayısının fazla olduğunu söyleyen Rektör ŞAHİN, “Devletimizin sunduğu imkân ve düzenlemeler ile Hastanemizin Başhekimi Göğüs ve Uyku Hastalıkları Uzmanı Doç. Dr. Nejat ALTINTAŞ’ın başarılı ekip çalışması ile hastalarımız şifa bulmaktadır. Bu vesile ile Pandemi sürecinde özveriyle çalışan başta Hastanemiz, Tıp Fakültemiz, Sağlık Yüksekokulumuz ve Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulumuz personelleri olmak üzere tüm sağlık çalışanlarına çok teşekkür ederim ” şeklinde konuştu.

 

Namık Kemal Üniversitesi0




>