15 Temmuz Darbe Girişimine Karşı Kamusal Yaklaşımlar Konulu Panel Düzenlendi
16-07-2021

Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi "15 Temmuz Darbe Girişimine Karşı Kamusal Yaklaşımlar" Panelinin ikincisini düzenlendi.

Doç. Dr. Seda H. BOSTANCI’nın moderatörlüğünde gerçekleşen panelde günün önemini belirten bir açılış konuşması yaparak sözü panelistlere bıraktı.

Youtube üzeninden online gerçekleştirilen panelin öncelikli hedefi 15 Temmuz süreci sonrası kamu yönetimine ve yönetim anlayışına etkileri tartışılırken darbeler ve darbe girişimlerinin ileride bu sorunları açmaması için nasıl bir Demokrasi ve Anayasa sureci gereklidir ve toplumsal bilinç nasıl canlı tutulur konularına değinildi.

Dr. Öğr. Üyesi Gökhan OĞUZ tarihsel arka planı ile birlikte “Türk Siyasi Kültüründe Darbeler ve 15 Temmuz” konusunu anlatırken, Dr. Öğr. Gökmen KANTAR, “Darbeler Karşısında Toplumsal Direnç Kaynağı Demokrasi ve Anayasa” temalı sunumu ile bu sürecin kamu yönetimi açısından önemini katılımcılara aktarmıştır.