13 Ekim Uluslararası Afet Risklerinin Azaltılması Haftası Paneli Düzenlendi
22-10-2018



Üniversitemizin paydaşlığını ve ev sahipliğini yaptığı “13 Ekim Uluslararası Afet Risklerinin Azaltılması Haftası” kapsamında panel düzenlendi.

Üniversitemiz Rektörlük Konferans Salonu’nda gerçekleşen panele Tekirdağ İl Afet ve Acil Durum Müdürü Recep Erol, Üniversitemiz akademik ve idari personeli, kamu kurumlarının Acil Kurtarma Yardım Ekipleri, AKUT Tekirdağ temsilciliği ve Acil Yardım Afet Yönetimi Bölümü öğrencileri ile Üniversitemiz öğrencileri katıldı.

İl Afet ve Acil Durum Müdürü Recep Erol’un panelde yaptığı açılış konuşmasında; Tekirdağ halkımızın afet risk azaltma konusundaki farkındalığın arttırılması amacıyla yapılan etkinliklerin önemine vurgu yaparak önümüzdeki yıllarda da benzer çalışmaların artarak devam edeceğini belirtti.

AFAD Şube Müdürü Ali Uçar’ ın moderatörlüğünü gerçekleştirdiği panele konuşmacı olarak, Üniversitemiz Çorlu Mühendislik Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Zeki Ünal Yümün, Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Deprem ve Risk Yönetimi Kentsel İyileştirme Daire Başkanı Sevim Avı Yener, AFAD Şube Müdür V. A.Mehmet Coşkun ve AKUT Derneğinden Hasan Gönül katıldı.

Afet türlerinin ve ülkemizin deprem haritasının işlendiği panelde Tekirdağ İlimizin afetselliği, yerel düzeyde yapılan risk azaltma uygulamalarının önemi ve dünyadaki iyi örnekleri konu edildi.

 

Namık Kemal Üniversitesi1
Namık Kemal Üniversitesi2
Namık Kemal Üniversitesi3
Namık Kemal Üniversitesi4




>