1143 Uluslararası Öğrencinin Tercihi NKÜ
10-10-2018



Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi; uluslararası seviyede bilimsel değer üretebilen ve öğretmeye gönül vermiş akademik kadrosu, yoğunlaştırılmış ve mesleğe odaklanmış uygulamalı eğitimi, sektör temsilcileri ile birlikte tasarlanan güncel müfredatları ve son teknoloji ile donatılmış araştırma laboratuarları ile öğrencilerine en iyi şekilde eğitim vermektedir.

Kuruluşundan itibaren sürekli büyüme kaydeden Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi 2006 yılında 4 fakülte, 1 enstitü, 1 yüksekokul olmak üzere 15 birimle akademik hayata adım atarken; bugün 10 fakülte, 1 devlet konservatuvarı, 3 enstitü, 3 yüksekokul, 11 meslek yüksekokulu, 11 uygulama ve araştırma merkezi ve 5 bölüm başkanlığı olmak üzere toplam 44 akademik birimle çalışmalarını sürdürmektedir.

Ülkemizin en çok tercih edilen üniversitesi olma yolunda ilerlemekteyiz. Bugün itibari ile 36.000 mevcut öğrenci, Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi bünyesinde eğitim ve öğrenimini devam ettirmektedir

Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi, hinterlandı olan Balkan coğrafyasına ve küresel metropol İstanbul’a yakınlığını öğrencileri ve araştırmacıları için fırsata dönüştüren bir üniversite olmasının yanı sıra başta Balkan ülkelerindeki üniversiteler olmak üzere kurduğu uluslararası ilişkiler ve ikili iş birlikleri ile dünyanın birçok yerinden üniversite ile etkileşim halindedir. Uluslararası tanınan ve tercih edilen bir üniversite olmayı hedefleyerek, yurtdışından da ulaşımı kolay ve kolaylıklar sunan marka üniversite olmayı amaçlamaktadır.

2017-2018 Akademik Yılında lisans programlarına 464, ön lisans programlarına 42, yüksek lisans (tezli) 27 olmak üzere toplam 533 uluslararası öğrenci kontenjanı ayıran Üniversitemizin bu kontenjanları için 33 farklı ülkeden toplam 559 aday başvuruda bulunmuştu.

690 Uluslararası Öğrenci İçin Açılan Kontenjana 1143 Başvuru

2018-2019 Akademik Yılı için ise lisans programlarına 576, ön lisans programlarına ise 52, yüksek lisans (tezli) 60, doktora 2 olmak üzere toplam 690 Uluslararası öğrenci kontenjanı için başvurular arttı. 

Toplam 1143 aday NKÜ’ lü olmak için başvuruda bulundu.

Namık Kemal Üniversitesi uluslararası deneyime sahip güçlü akademik kadrosu, çağın gereklerine uygun teknik altyapısı, yurt dışı imkânlarının yanı sıra ulusumuzun parlak geleceğini oluşturacak gençlere kaliteli yükseköğretim imkânları sunmaya devam etmektedir.

 

Namık Kemal Üniversitesi0
Namık Kemal Üniversitesi0




>