'İstanbul'da Bahçe Ve Çiçek' Sergisi Üniversitemizde Açıldı
08-01-2014



Osmanlı bahçe kültürünü konu alan TEMA Vakfı kurucusu ve Onursal Başkanı Ali Nihat Gökyiğit'in eşinin adını taşıyan Nezahat Gökyiğit Botanik Bahçesi'nin düzenlediği 'İstanbul'da Bahçe ve Çiçek' sergisi Üniversitemiz Ziraat Fakültesi Sergi Salonu’nda açıldı.

Serginin açılışına, Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Osman Şimşek, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. M. İhsan Soysal ve Prof. Dr. Şefik Kurultay, TEMA ve ANG Vakıf Sergi Sorumlusu Kenan Kaya, öğretim görevlileri ile öğrenciler de katıldı.

Serginin açılışında konuşan ANG Vakıf Sergi Sorumlusu Kenan Kaya, “Sergimize ev sahipliği yapan Namık Kemal Üniversitesi’ne ve 26’sını açtığımız bu serginin sanatseverle buluşmasında emeği geçen herkese teşekkür ederim. Çevre bilincini aşılayarak doğa elçisi olma görevi kapsamında gerçekleştirdiğimiz "İstanbul'da Bahçe ve Çiçek" isimli serginin hazırlanması 1.5 yıl zaman aldı.”dedi.

Rektör Prof. Dr. Osman Şimşek ise açılışta gerçekleştirdiği konuşmada, Üniversitemizin 2006 yılında kurulmasına rağmen çok büyük ilerleme kaydettiğini dile getirdi. “Geçen yıl itibariyle 400’e yakın kültürel aktivite düzenledik.” Diyen Prof. Dr. Osman Şimşek, önümüzdeki dönemde çok daha fazla sosyal ve kültürel etkinlik düzenleneceğini belirtti. Rektör Prof. Dr. Osman Şimşek, “Serginin düzenlenmesinde emeği geçen herkesi kutluyorum” dedi.

Gül, lale, sümbül, karanfil, manolya, zakkum, süsen, güngüzeli ve defne gibi birbirinden güzel bitkilerin fotoğraflarının yer aldığı sergi, 22 Ocak 2014 tarihine kadar Ziraat Fakültesi Sergi Salonu’nda görülebilir.

Namık Kemal Üniversitesi1
Namık Kemal Üniversitesi2
Namık Kemal Üniversitesi3
Namık Kemal Üniversitesi4
Namık Kemal Üniversitesi5
Namık Kemal Üniversitesi6




>