''Mekânın Görsel Dili: Haritalar 2022'' Adlı Karma Harita Sergisinin Açılışı Gerçekleşti
29-12-2022



Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Coğrafya Bölümü tarafından gerçekleştirilen “Mekânın Görsel Dili: Haritalar 2022” isimli harita sergisi yoğun katılım ile Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Fuaye alanında gerçekleştirildi.

Programa Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Dekan Yardımcısı Doç. Dr. Sezai ÖZTAŞ, Yabancı Diller Yüksekokulu Müdürü Dr. Öğr. Üyesi. Harun GÖÇERLER, çeşitli branşlardan akademisyenler ile üniversitemiz öğrencileri katıldı.

Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Dekan Yardımcısı Doç. Dr. Sezai ÖZTAŞ, “Haritalar önemli bir malzemedir. Bu malzemeler sadece Coğrafya açısından değil Tarihçiler açısından da önemlidir. Bir yerin, mekânın neresi olduğu; o yerde geçmişte yaşanmışlıkların neler olduğunu görebilmemiz açısından ve mekânı algılayabilmemiz açısından haritalar çok önemlidir. Ben bu serginin hem öğrencilerimize hem de şehirdeki halkımıza hayırlı olmasını diliyorum. Serginin hazırlanmasında katkılarından dolayı tüm Coğrafya Bölümü ekibine teşekkür ederim.” dedi.

Fen-Edebiyat Fakültesi Coğrafya Bölümü öğretim üyesi Doç. Dr. Emre ÖZŞAHİN, “Mekânın Görsel Dili: Haritalar 2022’ adlı karma harita sergimize hoş geldiniz. Bu sergi ilk olarak 2021 yılında yaptığımız serginin 2022 yılı versiyonudur. Böylece sergimiz geleneksel bir karakter kazanmıştır. Bu sergide farklı dersler kapsamında öğrencilerimiz tarafından hazırlanmış çeşitli tematik haritalar yer almaktadır. Geçmiş sergiden farklı olarak bu sergide hem elle çizim (Geleneksel Yöntem) hem de CBS destekli (Modern Yöntem) haritalar sunulmuştur. Serginin hazırlanmasında bütün emek öğrencilerimize aittir. Hepsini yürekten kutluyorum. Serginin düzenlenmesi konusunda her türlü destekleri için Sayın Rektörlük ve Dekanlık makamlarına da teşekkür ederim. Sergimizin vatana millete hayırlı olmasını diliyorum. Katılımlarınızdan dolayı herkese teşekkür ederiz.” dedi.

Program serginin gezilmesi ve toplu fotoğraf çekimiyle sonlandı.

Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Coğrafya Bölümü’nün hazırlamış olduğu sergi, Fen Edebiyat Fakültesi Fuaye alanında 30.12.2022 Cuma gününe kadar sergilenecektir.

 

Namık Kemal Üniversitesi0
Namık Kemal Üniversitesi0
Namık Kemal Üniversitesi0
Namık Kemal Üniversitesi0
Namık Kemal Üniversitesi0
Namık Kemal Üniversitesi0




>