''Helvacı: Coğrafya, Tarih ve Kültür'' Adlı Eserin Tanıtımı Yapıldı
24-10-2022



Üniversitemiz Fen Edebiyat Fakültesi Coğrafya Bölümü ve Genç Coğrafyacılar Topluluğu işbirliği ile Dr. Öğretim Üyesi İlker EROĞLU ve Araştırmacı Yazar Hüseyin ÖZKAN tarafından kaleme alınmış “Helvacı: Coğrafya, Tarih ve Kültür” adlı eserin tanıtımına yönelik konferans gerçekleştirildi.

Etkinlikte, Kitabın içeriği hakkında bilgi veren Dr. Öğr. Üyesi İlker EROĞLU, “Bu kitapta doğduğumuz, büyüdüğümüz, Helvacı’yı yazdık. Aliağa yöresinin en önemli ve eski yerleşmelerinden birinin, bu zamana kadar hep konuşulan fakat bir türlü yazılmayan özelliklerini kayıt altına aldık. Helvacı’nın pek çok özelliğini hep birilerinden okuduk, dinledik. Yaşlılarla sohbetlerimizde bildiklerinin, gördüklerinin, duyduklarının ve hatıralarının bugüne kadar yazılmamış olmasından yakındılar. Biz, bu kitapta Helvacı coğrafyasını, tarihini ve kültürel özelliklerini, Helvacı’nın geçmişine damga vurmuş ünlü kişilerini, unutulmaya yüz tutmuş gelenek ve göreneklerini anlattık. Böylece Helvacı’ya özgü pek çok bilgi ve belgeyi gelecek nesillere bıraktık. Helvacı’nın coğrafyası ve tarihiyle birlikte Helvacılılara özgü hatıralara, şiirlere, çocuk oyunlarına, yemek tariflerine ve dokuma örneklerine ayrı bir önem verdik” dedi.

Üniversitemiz akademik personeli ile öğrencilerin yoğun ilgi gösterdiği programda EROĞLU, Kitabın haritalarının hazırlanmasında katkı sunan Aliağa Belediyesi’ne, Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi’ne ve Coğrafya Bölümü öğrencilerine teşekkür ederek; “Helvacı’da doğup büyümüş, havasını solumuş ve suyunu içmiş sevgili Helvacılılardan savaşlarda şehadet şerbetini içmiş şehitlerin ruhları şad olsun, ölenlere de Allah’tan rahmet dileriz, hepsinin mekânları cennet olsun” dedi.

Program Fen Edebiyat Fakültesi Coğrafya Bölüm Başkanı Doç. Dr. Emre ÖZŞAHİN’in takdimi ve toplu fotoğraf çekimiyle son buldu. Programın ardından katılımcılara helva ikramı yapıldı.

 

Namık Kemal Üniversitesi0
Namık Kemal Üniversitesi0
Namık Kemal Üniversitesi0
Namık Kemal Üniversitesi0
Namık Kemal Üniversitesi0




>