Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi Çorlu Meslek Yüksekokulu, helal gıda konusunda farkındalığı ve önemini arttırmak adına “Helal Gıda Nedir? Helal Gıda Yönetim Sisteminin Önemi” konulu çevrimiçi söyleşi düzenledi.
Gıda İşleme Bölümü Gıda Teknolojisi Programı tarafından düzenlenen çevrimiçi söyleşinin moderatörlüğünü Doç. Dr. Seydi YIKMIŞ, açılış konuşmasını ise Çorlu Meslek Yüksekokulu Müdürü Dr. Öğr. Üyesi Abdullah YİNANÇ yaptı.
Konuk konuşmacı Helal 360 platformu Başkanı, Ziraat Yüksek Mühendisi Ahmet Tunç CENGİZ’in olduğu söyleşide ülkemizde helal gıdanın gittikçe artan önemi ve gerekli önlemler için helal gıda yönetim sistemi farkındalığı konuşuldu.
Helal gıdanın öneminin vurgulandığı etkinliğin sonunda Çorlu Meslek Yüksekokulu Müdürü Dr. Öğr. Üyesi Abdullah YİNANÇ, ‘’İçinde bulunduğumuz dönemde hızlı tüketimin ve gıda çeşitliğinin artması ile hassasiyeti bulunan tüketiciler için helal gıda farkındalığının artırılması, bilinçlendirilmesi ve helal gıda yönetim sisteminin önemli olduğunu düşünüyorum dedi ve konuk konuşmacı Ahmet Tunç CENGİZ’e ve tüm katılımcılara teşekkür etti.
Helal gıda ve helal gıda yönetim sisteminin öneminin vurgulandığı bu çevrimiçi etkinlik, soru cevap kısmında katılımcıların sorduğu soruların cevap bulması açısından da büyük beğeni ve ilgi gördü.
Üniversitemiz Yapı İşleri ve Teknik Daire Başkanlığı Park Bahçeler Biriminde Bahçıvan olarak görev yapmakta olan Ozan DURGUT'un babası Kemal DUR...
Tıklayınız. ...
Üniversitemiz Ziraat Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Özgür SAĞLAM'in kayınpederi Ali DİNÇEL vefat etmistir. Cenazesi 04.06.2025 Çar...
Üniversitemiz Sağlık Kültür ve Spor Daire Başkanlığında görev yapmakta olan Sağlık Teknikeri Çisem İŞBAŞARAN CAN’ın kuzeni Salih PAÇALI vefat ...
Tıklayınız. ...
22.01.2025 tarih ve 32790 sayılı Resmi Gazetede yayımlanan Üniversitemiz birimlerine (giderleri özel bütçeden karşılanmak üzere) 657 sayılı Devlet M...