''Dergi Editöryel Süreçleri, Ulusal ve Uluslararası Dizin Başvuru Süreçleri'' Konulu Etkinlik Gerçekleşti
29-12-2022

Trakya Üniversiteler Birliği 10. Yıl Etkinlikleri kapsamında, Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi Dönem Başkanlığı ve ev sahipliğinde çevrim içi olarak “Dergi Editöryel Süreçleri, Ulusal ve Uluslararası Dizin Başvuru Süreçleri: Disiplin Alanları Bazında Dizin Eğitimleri” isimli etkinlik düzenlendi.

Programa NKÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Yılmaz ÇAKICI, TÜB Genel Sekreteri Dr. Öğr. Üyesi Mustafa ARAS ile çok sayıda akademisyen katıldı.

Moderatörlüğünü Öğr. Gör. Yarkın ÇELİK’in yaptığı etkinlikte konuşmacı olan Kültür ve Turizm Bakanlığı Atina Kültür ve Tanıtma Müşaviri Prof. Dr. Hacı Veli AYDIN, akademik dergilerin editöryel süreçleri, ulusal ve uluslararası dizinlere başvuru süreçleri, makale değerlendirme, revizyon ve yayın süreçleri, atıf ve kaynakça gösterme programlarının kullanımı gibi konularda kapsamlı bir sunum gerçekleştirdi.