Üniversitemizde Türkiye-Makedonya Dostluk Paneli Gerçekleştirildi
09-04-2012

Üniversitemiz Fen Edebiyat Fakültesi Tarih Bölümü tarafından organize edilen “Balkan Savaşlarının 100. Yıldönümü Anma Etkinlikleri” kapsamında “100. Yılda Türkiye-Makedonya Dostluk Paneli”, Ziraat Fakültesi Konferans Salonu’nda gerçekleştirildi.

Panele Tekirdağ Vali V. Bekir Sıtkı Kocakundakçı, Makedonya Devlet Bakanı Hadi Nezir, Tekirdağ AK Parti Milletvekili Ziyaeddin Akbulut, Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Osman Şimşek, Uluslararası Balkan Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hüner Şencan, St. Kliment Ohridski Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Zlatko Zoglev, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. M. İhsan Soysal, Tekirdağ Kültür ve Yardımlaşma Derneği Genel Başkanı Ferhat Akgül, Makedon Türk Dostluk Derneği Başkanı İlker Mustafa, Makedonya Devleti temsilcileri, öğretim elemanları ve öğrenciler katıldı.

Tekirdağ Kültür ve Yardımlaşma Derneği Başkanı Ferhat Akgül, Makedon Türk Dostluk Derneği Başkanı İlker Mustafa, Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Osman Şimşek, AK Parti Tekirdağ Milletvekili Ziyaeddin Akbulut ve Makedonya Devlet Bakanı Hadi Nezir’in açılış konuşmalarının ardından, Türkiye-Makedonya Dostluk paneline katkı sağlayanlar ile emeği geçenlere plaketleri verildi.

Açılış konuşmaları ve plaket törenin ardından, 1. Oturumda, Fen Edebiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Hasan Boynukara’nın oturum başkanlığında, Makedon Türk Dostluk Derneği Başkanı İlker Mustafa “Ohri Kentinin Tarihi Zenginliği ve Camileri”, Gazi Üniversitesi Arş. Gör. Dr. Uğur Altuğ “Makedonya’da Osmanlı İdari ve Askeri Teşkilatının Karakteri”, St. Kliment Ohridski Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Lidya Simon Jeska “Makedonya Ohri’nin Tanıtılması” ve St. Kliment Ohridski Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Zlatko Zoglev “St. Kliment Ohridski Üniversitesi’nin Tanıtımı” adlı sunumlarını sundular.

Panelin 2. Oturumunda ise, Fen Edebiyat Fakültesi Tarih Bölümü Başkanı Prof. Dr. Neşe Atik oturum başkanlığında, Uluslararası Balkan Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hüner Şencan “Makedonya’da Türk Öğrencileri İçin Eğitim Fırsatları”, St. Kliment Ohridski Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Lupco Kevereski “Üstün Zekalı Çocukların Makedonya’daki Önemi”, Öğretmen Semra Adzi “Ohri’nin Coğrafi ve Doğa Özellikleri” ve Araştırmacı-Yazar Mehmet Serez “Tekirdağ’dan Balkanlara Turizm Hareketleri” sunumlarını yaptılar.