Üniversitemizde 5403 sayılı Toprak Koruma ve Arazi Kullanımı Kanunu ve Uygulamalar Konulu Panel Düzenlendi
27-04-2012



         Üniversitemiz Ziraat Fakültesi, Tema Vakfı, Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü ve Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı tarafından ortaklaşa düzenlenen “5403 sayılı Toprak Koruma ve Arazi Kullanımı Kanunu ve Uygulamalar” konulu panel, Ziraat Fakültesi Konferans Salonu’nda gerçekleştirildi.

Panele Üniversitemiz Rektör Yardımcısı Prof. Dr. M. İhsan Soysal, Ziraat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ahmet İstanbulluoğlu, Tekirdağ İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Erdem Karadağ, Sivil Toplum Kuruluşu temsilcileri, öğretim elemanları ve öğrenciler katıldı.

Panelin açılış konuşmasını Rektör Yardımcısı Prof. Dr. M. İhsan Soysal’ın yaptıktan sonra, Ziraat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ahmet İstanbulluoğlu oturum başkanlığında panelistler sunumlarını sundular.

Adnan Menderes Üniversitesi Ziraat Fakültesi Toprak Bilimi ve Bitki Besleme Öğretim Üyesi Prof. Dr. Gönül Aydın, Üniversitemiz Ziraat Fakültesi Toprak Bilimi ve Bitki Besleme Öğretim Üyesi Prof. Dr. Aydın Adiloğlu, Yıldız Teknik Üniversitesi Mimarlık Fakültesi Şehir ve Bölge Planlama Bölümü Öğr. Gör. Özdemir Sönmez, Tekirdağ Çevre ve Şehircilik İl Müdür Yardımcısı Çevre Müh. Fatih Arslan, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı Toprak Reformu Genel Müdürlüğü’nden Ziraat Yüksek Müh. İsmail Aydın ve TMMOB Ziraat Mühendisleri Odası İstanbul Şube Başkanı Ziraat Yüksek Müh. Ahmet Atalık, “5403 sayılı Toprak Koruma ve Arazi Kullanımı Kanunu ve Uygulamalar” konulu panelde, kanunun hukuki yapısını ve uygulamada karşılaşılan zorluklarını, nitelikli tarım arazilerinin tarım dışında kullanılmasının yaratacağı olumsuz etkileri ve kanunun tarım arazilerini korumadaki işlevlerinden bahsettiler.

Panelin ardından günün anısına panelistlere Üniversitemiz simgeleyen tabaklar hediye edildi.





>