Çarşamba Toplantılarında Finansal Krizlerin Öngörülebilirliğine İlişkin Yeni Yaklaşımlar Tartışıldı
01-03-2012



 Çarşamba Toplantılarında Finansal Krizlerin Öngörülebilirliğine İlişkin Yeni Yaklaşımlar Tartışıldı

Üniversitemiz İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi tarafından düzenlenen Çarşamba Toplantılarında “Finansal Krizlerin Öngörülebilirliğine İlişkin Yeni Yaklaşımlar” konulu sunum, Üniversitemiz Konferans Salonu’nda gerçekleştirildi.

Çarşamba Toplantılarına Üniversitemiz Rektör Yardımcısı ve İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dekan V. Prof. Dr. M. İhsan Soysal, öğretim elemanları ve öğrenciler katıldı.

Rektör Yardımcısı ve İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dekan V. Prof. Dr. M. İhsan Soysal açılış konuşmasında katılımcılara duyduğu memnuniyeti ifade ettikten sonra, Üniversitemizin İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi tarafından bilginin sosyalleşmesi ve disiplinlerarası çalışmaları geliştirmek ve teşvik etmek amacıyla düzenlenen Çarşamba Toplantılarında bugün, son derece aktüel bir konunun sunulacağını belirtti.

Marmara Üniversitesi Bankacılık Enstitüsü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Zeynep Dina Çakmur Yıldırtan “Finansal Krizlerin Öngörülebilirliğine İlişkin Yeni Yaklaşımlar” adlı sunumunda, kriz, krizin tanımı, 1970 ve 1980’lerdeki krizler, kriz türleri (reel-ekonomik kriz ve finansal kriz), finansal baskı endeksi, döviz (para) krizleri, bankacılık krizleri, döviz (para) krizi modelleri, I., II. ve III. nesil kriz modelleri, III. nesil kriz modellerinden biri olan “Sinyal Yaklaşımı”, finansal krizlerin nedenleri, finansal krizlerin öncü göstergeleri, 2008 global finansal krizi, 2008 global finansal krizinin nedenleri ve sonuçları, küresel krizde Türkiye, Yunanistan, İtalya ve ABD’nin durumu, dünyanın ekonomik büyümesiyle ilgili göstergeler ve Türkiye’nin küresel krizden etkilenmemesinin nedenlerinden bahsetti.

Sunumun ardından Çarşamba Toplantıları, karşılıklı soru-cevap şeklinde sona erdi.

Çarşamba Toplantılarında günün anısına Üniversitemiz Rektör Yardımcısı ve İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dekan V. Prof. Dr. M. İhsan Soysal, Doç. Dr. Zeynep Dina Çakmur Yıldırtan’a Üniversitemiz tabağını hediye etti.





>