Üniversitemizin Bir Patenti Daha Tescillendi
09-10-2018

Güçlü akademik kadrosu ile her yıl öğrenci sayısını ve kalitesini artıran Üniversitemiz, araştırma geliştirme ve inovasyon alanlarında da çalışmalarına hız veriyor.

Üniversitemiz Ziraat Fakültesi Zootekni Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. H. Ersin Şamlı ve Teknik Bilimler Meslek Yüksek Okulu Öğretim Üyesi Dr. Öğr. Üyesi Erdal Kılıç tarafından tasarlanan “Vakumlu Yumurta Muhafaza Kabı” konulu patent 21/09/2018 tarihinde kabul edilerek büyük bir başarı elde edildi.

Sağlıklı ve doğal beslenmenin önemini kazandığı günümüz koşullarında kaliteli beslenme adına yapılmış olan vakumlu yumurta muhafaza kabı, yumurtanın besin değerlerini buzdolabı ve soğutucularda en yüksek kalite ve değerlerde tutmaya yarayan bir patenttir.