Üniversitemiz Tıp Fakültesi 2020-2021 Yılı Eğitim Yılı Mezuniyet Töreni Gerçekleştirildi
02-07-2021



Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Mümin ŞAHİN, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Bülent EKER ve Prof. Dr. Yılmaz ÇAKICI, Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Erdoğan GÜNTEKİN, NKÜ Araştırma ve Uygulama Hastanesi Başhekimi Doç. Dr. Nejat ALTINTAŞ, Tekirdağ Tabipler Odası Başkanı Doç. Dr. Gamze VAROL, öğretim üyeleri ve ailelerin katılımıyla Üniversitemiz Stadyumunda gerçekleşen mezuniyet töreninde 125 yeni doktor Hipokrat yeminlerini ederek mesleğe adım attı.

Genç doktorların selamlama geçidinin ardından törende mezunlar dönem birincisi Dr. Hüseyin Emre ARSLAN bir konuşma yaparak Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi Tıp Fakültesi’nden mezun olmanın ayrıcalık olduğuna değindi.

Tekirdağ Tabip Odası Başkanı Doç. Dr. Gamze VAROL gerçekleştirdiği açılış konuşmasında öğrencileri ve ailelerini tebrik ederek, mesleki yaşamlarında başarılar diledi.

Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Erdoğan GÜNTEKİN “Bildiğiniz üzere Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi Trakya Bölgesinin güzide üniversitesidir. Her Üniversitede olduğu gibi Üniversitemizin de göz bebeği Tıp Fakültesi’dir. Hepiniz buraya geldiğinizde birer tohumdunuz. Bizler de bu tohumu ektik, besledik, büyüdük ve sizleri ülkemize hizmet etmek için güzel bir insan, hekim olarak bugün gönderiyoruz. Bugün sizleri bu seviyeye getirmek için ellerinden gelen tüm desteği veren Rektörümüz Prof. Dr. Mümin ŞAHİN başta olmak üzere tüm öğretim üyelerimize, kıymetli ailelerine ve idari personelimize kadar herkese çok teşekkür ederim. ” sözlerine yer verdi.

Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Mümin ŞAHİN Tıp Fakültesi Mezuniyet Töreni dolayısı ile gerçekleştirdiği konuşmasında “Konfüçyüs’ün çok sevdiğim bir sözü var ‘Bir sene sonrasını düşünüyorsan tohum ek, on yıl sonrasını düşünüyorsan ağaç dik, yüz yıl sonrasını düşünüyorsan insan yetiştir’ der.  2006 yılında kurulmuş Üniversitemiz 2012 yılında bu yana da Tıp Fakültemiz her geçen yıl eğitim öğretim hayatından adından fazlasıyla söz ettiriyor. Şu an itibariyle Trakya Bölgesindeki eğitim kurumları içeresinde Girişimci Endeksinde hepsinde en iyi derecede yer alan bir üniversite. İnsan sağlığının korunması, mevcut sağlık sorunlarının giderilmesi insanlığın ve toplumların en önemli hedefidir. Son bir buçuk yıl içinde yaşadığımız pandemi süreci de gösterdi ki bu hedeften şaşmamak gerekir. “Halk içinde muteber bir nesne yok devlet gibi, olmaya devlet cihanda bir nefes sıhhat gibi” Kanuni Sultan Süleyman bu sözü ile dünyadaki en değerli şeyin, en güzel mutluluğun sağlık olduğunu ifade ediyor.  Elbette her meslek saygıyı sonuna kadar hak eder, ama tüm meslekler içinde hekimlerimizin ayrı bir yeri ve ayrı bir önemi vardır.  Hekimlerimiz, meslekleri gereği doğrudan insan hayatına temas etmektedirler. Yani toplum yaşamındaki en önemli hizmet sahası, kuşkusuz sağlık hizmetleridir. Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi olarak biz de bu hizmeti şehrimize ve bölgemize her geçen gün daha kaliteli ve eksiksiz olarak sunmak için elimizden gelen gayreti göstermekte ve çalışmalarımızı başarılı bir ekiple birlikte sürdürmekteyiz.  Trakya’da sağlık turizmi belgesine sahip iki tane hastane vardır. Bunlardan bir tanesi Edirne Devlet Hastanesidir, diğeri de Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi Hastanesidir.” sözlerine yer verdi.  

Rektörümüz Prof. Dr. Mümin ŞAHİN, Devletimiz aşılama kampanyasında, Pandemi sürecinde uygulamalı eğitimlerini yüz yüze devam ettirmeleri gereken Tıp Fakültemizin “intörn” diye tabir ettiğimiz 6. Sınıf öğrencilerini 4 ve 5. Sınıf öğrencilerimizle birlikte normal bir sağlık çalışanı gibi kabul ederek, aşılamaya dahil etti. Bu sayede mezun olan kıymetli evlatlarınız, tüm sağlık çalışanları gibi bu dönemde sorumluluk üstlenerek hem eğitimlerine devam ettiler, hem de hastalara şifa dağıttılar. Üstlendikleri sorumluluk ve gösterdikleri gayret için siz değerli aileleri ile birlikte büyük bir alkışı hak ediyorlar. Yaşamakta olduğumuz zorlu süreçte gösterilen bu fedakârlık için şahsım, Üniversitem, devletim ve milletim adına şükranlarımı sunuyorum.” dedi.

Rektörümüz Prof. Dr. Mümin ŞAHİN, Sağlık Ordusunun Genç Neferlerine seslenerek “Hekimliği sadece bir mesleğin icrası olarak görmeyin. Çünkü hekimlik biraz da bilim adamı olmayı gerektiriyor. Unutmayınız ki emsalleriniz arasından seçilerek geldiniz ve en önemlisi tıp ordusunun neferleri arasına katıldınız. Hipokrat’tan İbni Sina’ya, Gazi Yaşargil’den Aziz Sancar’a önünüzde birçok önemli örnek var. Ancak görev için vatanın her köşesi kutsal, her insanın sağlığı da muteberdir. İnsan sağlığını yönetmek, sağlığın önemini ve gereklerini topluma anlatmak yönünde de görevler üstleneceksiniz. Duyarlı, sabırlı ve vicdanlı olun. Giydiğiniz beyaz önlükler tıp adına, sağlık adına ve insanlık adına daima geleceğiniz kadar parlak olsun.” dedi.

Rektörümüz Prof. Dr. Mümin ŞAHİN, sözleri şu şekilde noktaladı: “Çok kıymetli mesai arkadaşlarıma teşekkür ediyor, mezun olan 125 öğrencimize ve kıymetli ailelerine bu başarılarının hayırlı olmasını, vatana hizmetin insanlığa hizmet olduğu şiarlıyla hayatlarında başarılar getirmesini diliyor; sağlıklı günler temennisiyle hepinize saygılarımı sunuyorum. Yolunuz, bahtınız açık olsun”

Açılış konuşmalarının ardından fakülte birincisinin adı mezuniyet kütüğüne çakıldı. Program dereceye girenlere ödüllerinin verilmesinin ardından diploma törenine geçilerek yeni mezunlara Tıp Fakültesi akademisyenleri tarafından tek tek diplomaları takdim edildi.

Tören, Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Erdoğan GÜNTEKİN önderliğinde genç doktorların Hipokrat yeminini etmeleri ve keplerini havaya fırlatmalarıyla son buldu.

 

Namık Kemal Üniversitesi1
Namık Kemal Üniversitesi2
Namık Kemal Üniversitesi3
Namık Kemal Üniversitesi4
Namık Kemal Üniversitesi5
Namık Kemal Üniversitesi6
Namık Kemal Üniversitesi7
Namık Kemal Üniversitesi8
Namık Kemal Üniversitesi9
Namık Kemal Üniversitesi10
Namık Kemal Üniversitesi11
Namık Kemal Üniversitesi12
Namık Kemal Üniversitesi13
Namık Kemal Üniversitesi14
Namık Kemal Üniversitesi15
Namık Kemal Üniversitesi16
Namık Kemal Üniversitesi17
Namık Kemal Üniversitesi18
Namık Kemal Üniversitesi19
Namık Kemal Üniversitesi20
Namık Kemal Üniversitesi21
Namık Kemal Üniversitesi22
Namık Kemal Üniversitesi23
Namık Kemal Üniversitesi24
Namık Kemal Üniversitesi25
Namık Kemal Üniversitesi26
Namık Kemal Üniversitesi27




>