Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Osman Şimşek''in “15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü” Mesajı
11-07-2018



Büyük Türk Milleti, Kurtuluş Savaşından yıllar sonra vatanıyla milletiyle birlikteliğini yok etmek isteyenlere 15 Temmuz 2016’da bir kez daha engel olmuş; Mustafa Kemal Atatürk'ün Gençliğe Hitabında dile getirdiği gibi dahili ve harici düşmanlara gereken dersi bir kez daha vermiştir. O gün, devletin gerçek sahibi olan Türk Milleti, milli iradeye kararlı bir şekilde sahip çıktığında kendisini hiçbir gücün dize getiremeyeceğini bütün Dünya’ya göstermiştir. Ülkemizin geleceğini karartmak isteyen hainler her daim olsa da milletimiz, ülkemiz üzerinde haince planlar yapanlara inancı ve aklıselimi ile cevabı, bugün artık “15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü” olarak andığımız o meşum gecede vermiştir.

Bu vatan, bu bayrak ve bu millet teröre ve şiddete prim verilmediği sürece ebediyete kadar var olacaktır. 15 Temmuz bunun çok açık bir ispatıdır. Ülkemize ve devletimize darbe girişiminde bulunan karanlık güçlerin karşısında göğsünü siper ederek tankları durduran milletimiz, Demokrasi Mitinglerinde meydanları doldurarak milli iradenin ve birliğin ne kadar güçlü olduğunu göstermiştir.  

Büyük Türk Milletine milli iradeye her zaman kararlı bir şekilde sahip çıktığı için şükranlarımı sunuyor; gerek 15 Temmuz 2016’da, gerek Kurtuluş Savaşı’nda, Çanakkale’de, Fırat Kalkanı Harekatı’nda, Afrin’de ve Dünya’nın dört bir coğrafyasında şehit düşmüş Vatan Evlatlarını bu vesileyle rahmet ve minnetle anıyorum. Gazilerimize de acil şifalar ve sağlık diliyorum.

 

                                                                                                                                                                                           Prof. Dr. Osman ŞİMŞEK

                                                                                                                                                                                                          Rektör

 

 





>