Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Osman Şimşek’in “19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik Ve Spor Bayramı” Mesajı
18-05-2017



19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı'nın 98. yılını yaşamanın mutluluğu, coşkusu ve heyecanı içerisindeyiz.

İstiklal mücadelemizin başladığı 19 Mayıs'ın, Gençlik ve Spor Bayramı olarak ilan edilmesi, Cumhuriyeti emanet ettiğimiz gençlerimize duyduğumuz güvenin bir göstergesidir. Geçmişten aldığımız gücümüzü geleceğe daha güçlü bir şekilde taşıyacak olan gençlerimize düşen en önemli görev, devraldıkları bu eşsiz mirası daha da zenginleştirmek için büyük bir özveriyle çalışmak; kendilerinden sonra gelen nesillere bugün olduğundan çok daha parlak, çok daha kalkınmış, çok daha gelişmiş, bir ülke bırakmak olmalıdır.

Sevgili Gençler;

19 Mayıs 1919 tarihinin Atatürk tarafından “Gençliğe” armağan edilmesi büyük anlamlar taşımaktadır. Tarih boyunca toplumları ayakta tutan en büyük güç gençlik olmuştur. Hangi ülke genç kuşakların yetişmesine büyük önem vermişse daima ileriye gitmiş ve kalkınmıştır. Bu nedenle; gençlerimizi kendine güvenen, donanımlı, bilgili, milli ve manevi değerlerine sahip çıkan, demokrasiye inanan, çalışkan ve üretken insanlar olarak yetiştirmek en önemli görevdir. İçinde bulunduğumuz yüzyılın güçlü ve saygın Türkiye'si sizlerin omuzlarında yükselecektir.

Dünyayı anlamak, gelişmeleri doğru yorumlamayabilmek için, daha çok okumalı, araştırmalı, sahip olduğunuz bilgiyi sürekli güncellemeli, yeteneklerinizi geliştirmelisiniz. Teknolojik yeniliklere ve değişimlere açık olmalısınız. Sizleri, değişimin anahtarı, gelişmenin itici gücü olarak görüyoruz. Şunu hiçbir zaman unutmamalısınız ki; her alanda gelişmiş, istikrar içinde büyüyen, güçlü, demokratik ve müreffeh Türkiye'nin mimarları sizler olacaksınız.

Bu duygu ve düşüncelerle, siz sevgili gençlerimizin ve tüm milletimizin 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı’nı bir kez daha kutluyor, selam ve sevgilerimi sunuyorum.

 

                                                                                                 Prof. Dr. Osman ŞİMŞEK

                                                                                                                   Rektör

 





>