Üniversitemiz 2016-2017 Akademik Yılı Mezuniyet Töreni Coşkuyla Kutlandı
26-05-2017



Üniversitemiz stadyumunda coşkuyla kutlanan 2016-2017 Akademik Yılı Mezuniyet Törenine, Tekirdağ Valisi Mehmet Ceylan, Tekirdağ Ak Parti Milletvekili Metin Akgün, Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Osman Şimşek, Süleymanpaşa Belediye Başkanı Ekrem Eşkinat, Tekirdağ İlinin mülki ve idari temsilcileri, akademisyenler ve mezunların aileleri katıldı.

Tören Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Osman Şimşek başta olmak üzere, Üniversitemizin akademik kadrosunun geçişiyle başladı. Ardından tüm Fakültelerin bölüm öğrencileri geçiş düzenleyerek protokolü ve ailelerini selamladılar. Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu öğrencilerinin jimnastik trambolin gösterisi ve Üniversitemiz Halk Oyunları ekibinin sergilediği dans büyük alkış aldıktan sonra Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı’nın ardından gelen tebrik ve kutlama mesajları iletildi.

Türkiye Cumhuriyeti Başbakanı Binali Yıldırım törenimize gönderdiği tebrik mesajında “Namık Kemal Üniversitesinin saygıdeğer hocaları, kıymetli öğrencileri ve değerli katılımcılar hepinizi muhabbetle selamlıyorum. Üniversiteden mezun olarak hayatında önemli bir aşamaya geride bırakan sevgili öğrencilerimizi en içten duygularımla selamlıyor, öğrencilerimizin eğitiminde emeği geçen fedakar hocalarımızı ve değerli ailelerini saygı ve sevgi ile selamlıyorum” dedi.

Törenin açılışında mezun öğrenciler adına Üniversitemiz Fen Edebiyat Fakültesi Sosyoloji Bölümünü birincilikle bitiren Rüveyda Tutu konuşma gerçekleştirdi. Tutu, Namık Kemal Üniversitesi’nden mezun olmaktan duyduğu gururu aktararak, eğitiminde katkı sağlayan tüm akademisyenlere ve ailesine teşekkürlerini sundu.

Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Osman Şimşek yaptığı konuşmada, “2017 Yılı Mezuniyet günümüzde, sevincimizi ve gururumuzu paylaşan değerli konuklarımız hoş geldiniz. 2006’dan bu yana bilimsel çalışmalarıyla bilgiyi üreten ve yöneten Üniversitemizde, geleceği inşa edecek olan 35000 den fazla genci yetiştirmenin gururunu yaşamaktayız. Bu gurur, tüm öğrencilerimiz ve velilerimizle birlikte çok değerli akademisyenlerimizin ve tüm üniversite çalışanlarımızındır. Namık Kemal Üniversitesi olarak, yaklaşık 5500 öğrencimizi mezun etmenin haklı gururunu yaşamaktayız” dedi.

Rektör Prof. Dr. Osman Şimşek mezunlarına hitaben yaptığı konuşmasında, “Sizleri çeşitli mesleki alanlarda geleceğe hazırlayan üniversitelerin mesleki anlamada yetkin bireyler olarak çalışmaya ve sosyal hayata hazırlanmanızdaki rolleri kuşkusuz çok önemlidir. Fakat unutmamız gereken temel husus, bilgi çağı diye adlandırılan yüzyılımızda öğrenmenin ve bilgi üretmenin bir ömür boyu süren yarış olduğudur” dedi. Rektör Şimşek konuşmasında 15 Temmuz darbe girişimine de değinerek “15 Temmuz gecesinde ve sonrasında gerçekleştirilen Demokrasi Mitinglerinde meydanları doldurarak milli iradenin ve birliğin ne kadar güçlü olduğunu gösterdiniz” dedi ve “Sizlerin bundan sonraki hayatınızda da teröre, şiddete prim vermeden, sözün ve düşüncenin gücüyle okumaya, araştırmaya ve sorgulamaya devam edeceğinize inanıyorum. Çalıştıkça, gayret ettikçe anlayacaksınız ki bu vatan, bu millet, ebediyete kadar var olacaktır” diyerek öğrencilere; “Sizleri hayatınızın yeni dönemine uğurlarken sağlık, mutluluk ve başarılar diliyorum. Yolunuz ve bahtınız açık olsun” dedi.

Tekirdağ Ak Parti Milletvekili Metin Akgün Üniversitemiz akademisyenlerini, mezun olan öğrencileri ve ailelerini ve mezuniyet törenimize katılan tüm katılımcıları selamladı. Akgün konuşmasında, “Değerli mezunlar bundan sonraki hayatınızda başarılı olmanızın en önemli unsuru işinizin başında olmaktır. Türkiye’nin geleceği sizlerin başarılarıyla yükselecektir. Bugün burada gördüğüm tablo Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün dediği gibi. Sizler ülkemizi muasır medeniyetler seviyesine ulaştırmışsınız” dedi.

Törende konuşan Tekirdağ Valisi Mehmet Ceylan, öğrencileri tebrik ederek, “Bugün burada 5500 öğrencimizi mezun ederek siz değerli katılımcılarla burada bulunmaktan dolayı büyük bir mutluluk yaşamaktayım. Namık Kemal üniversitesi on bir yıllık geçmişe sahip genç bir üniversite olmasına karşın temelleri sağlam bir üniversitedir. Yıllardır Ziraat Fakültesi ile ülkemize birçok katkı sağlamaktadır. Yurtiçi ve yurtdışı çalışmalarıyla kendini ispat etmiş, bugün 35000 öğrenciye hizmet veren ve sunduğu eğitim kalitesiyle de kendinden söz ettiren sayılı üniversitelerden olmuştur” dedi.  Mezun olan öğrencilere seslenen Ceylan, “Böyle güzel bir üniversiteden mezun olmanızın sevincini paylaşmaktan çok büyük mutluluk duymaktayım. Bundan sonraki hayatınızda da buradan aldığınız kaliteli eğitimin temeli ile başarılı ve muvaffak olmanızı temenni ediyorum” diyerek konuşmasını tamamladı.

Mezuniyet konuşmalarının ardından Fakültelerimiz ve Yüksekokulumuzda dereceye giren birinci, ikinci ve üçüncü olan öğrencilerimize aileleri eşliğinde, başta Tekirdağ Valisi Mehmet Ceylan, Tekirdağ milletvekili Metin Akgün, Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Osman Şimşek, Süleymanpaşa Belediye Başkanı Ekrem Eşkinat, Tekirdağ Ak Parti İl Başkanı Cüneyt Yükseli, ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Cengiz Günay, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. M. İhsan Soysal, Prof. Dr. Şefik Kurultay, Prof. Dr. İsmail Yılmaz ve Rektör Danışmanı Prof. Dr. Z. Kayıhan Korkut  olmak üzere akademisyenlerimiz diplomalarını ve hediyelerini takdim ettiler.

Diploma takdiminin ardından tüm Fakülte ve Yüksekokul mezunlarına akademisyenler tarafından diplomaları takdim edildi. Diplomalarının verilmesinin ardından mezun öğrencilerimiz keplerini coşkuyla havaya fırlatarak, mezun olmanın sevincini yaşadılar.

 

Namık Kemal Üniversitesi1
Namık Kemal Üniversitesi2
Namık Kemal Üniversitesi3
Namık Kemal Üniversitesi4
Namık Kemal Üniversitesi5
Namık Kemal Üniversitesi6
Namık Kemal Üniversitesi7
Namık Kemal Üniversitesi8
Namık Kemal Üniversitesi9
Namık Kemal Üniversitesi10
Namık Kemal Üniversitesi11
Namık Kemal Üniversitesi12
Namık Kemal Üniversitesi13
Namık Kemal Üniversitesi14
Namık Kemal Üniversitesi15
Namık Kemal Üniversitesi16
Namık Kemal Üniversitesi17
Namık Kemal Üniversitesi18
Namık Kemal Üniversitesi19
Namık Kemal Üniversitesi20
Namık Kemal Üniversitesi21
Namık Kemal Üniversitesi22
Namık Kemal Üniversitesi23
Namık Kemal Üniversitesi24
Namık Kemal Üniversitesi25
Namık Kemal Üniversitesi26
Namık Kemal Üniversitesi27
Namık Kemal Üniversitesi28
Namık Kemal Üniversitesi29




>