Çorlu EurAsiaTeknopark Temel Atma Töreni Düzenlendi
20-03-2017



Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Dr. Faruk Özlü’nün katılımıyla Çorlu Mühendislik Fakültesi Yerleşkesinde Çorlu EurAsia Teknopark Temel Atma Töreni gerçekleştirildi.

Teknik Üretim ve İhracatı Destekleme Platformu Derneği (TÜDEP) Yönetim Kurulu Başkanı Murat Yetişgin ve Tekirdağ Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Cengiz Günay tarafından birer konuşma gerçekleştirildi.

Rektör Prof. Dr. Osman Şimşek, konuşmasında “Türkiye'yi küresel bir teknoloji üssü haline getirmek için üzerine vazife düşen herkesin canla başla bu amaç uğrunda çalışmakta olduğuna inanıyorum. Ülkemizin 2023 yılında küresel çapta 10 marka oluşturma hedefi var. İşte bu markaların burada bulunmamıza vesile olan Teknoloji Geliştirme Bölgelerinde kurulmuş veya kurulacak firmalardan çıkacağına dair inancım tamdır. Teknoloji ile fark yaratmak artık dünya üzerindeki tüm coğrafyaların en önemli stratejik konusu durumundadır. Bugün burada AR-GE ve inovasyon fikirlerinin işe dönüşmesini teşvik eden, bu sayede doğacak gücü bölge ve ülke ekonomisine kazandıracak Teknoparkımızın temellerini atıyoruz. Üniversitemize, Trakya bölgemize, devletimize, vatana ve millete hayırlı olmasını diliyorum.” sözlerine yer verdi.

Milletvekili Metin Akgün ise “Teknoparkımızın yaklaşık 25 bin m2 olan projenin bu gün 12.000 m2 başlangıcı olmak üzere temel atma törenine teşrifinizden dolayı sizleri tebrik ediyorum. Teknopark’da ne olacak derseniz Tekirdağ ilimizin 1700 sanayi fabrikasının AR-GE çalışmaları laboratuvar hizmetleri ve bunun yanında pek çok hizmet sunacak. Aynı zamanda bu gün bizim milli sanayimizin ASELSAN, TÜBİTAK, TAİ, HAVELSAN bütün milli savunma sanayimize hizmet verecek olan Teknopark yatırımı ülkemize, Tekirdağ’a ve ilçemize hayırlı olmasını diliyorum.” dedi

Törende konuşan Vali Ceylan, “Tekirdağ’ımız sanayi ve tarım şehri. İlimiz, OSB’leri ile fabrikalarımız ile tarım sektörü ile üreten ve ülkemiz ekonomisine ciddi katkı sağlayan bir il. Aynı zamanda ilimiz, teknolojiyi sanayi ve tarım ile birleştirerek, teknolojiyi ve ar-ge çalışmalarını üniversitemizle ve sanayimizle bir araya getirerek farklı sanayi alanlarında üretim yapan bir il. Bugün burada temeli atmış olduğumuz Teknopark’ın ilimizdeki sanayi ve tarım faaliyetlerine bu anlamda katkı sağlayarak ülkemiz ekonomisini daha da güçlü hale getirecek ve kullandığımız teknolojiyi en üst seviyeye çıkaracak çalışmalar yapması temenni ediyorum.” dedi.

Bakan Özlü törende yapmış olduğu konuşmada Teknopark sayısının ülkemizde 64’e ulaştığına vurgu yaparak, “Sanayimizi teknoloji ile desteklemezsek ürettiğimiz ürünlerin katma değeri düşük olur. Katma değeri yüksek ürünler üretilmemiz için Teknopark ve ar-ge merkezlerinin sayısının artması ve üretime sağlayacakları katkı bizim için çok önemli. Teknoloji üreten Türkiye yolunda, bugün burada temelini atmış olduğumuz Teknopark hem bulunduğu bölge hem de yapı bakımında çok önemli. En kısa zamanda Çorlu Teknopark’ın faaliyete geçmesini ve üretime katkı sağlayan çalışmalar yapmasını diliyorum.” dedi.

Konuşmaların ardından Bakan Özlü, Vali Ceylan ve protokol üyeleri tarafından temel atma töreni gerçekleştirildi.

 

Namık Kemal Üniversitesi1
Namık Kemal Üniversitesi2
Namık Kemal Üniversitesi3
Namık Kemal Üniversitesi4
Namık Kemal Üniversitesi5
Namık Kemal Üniversitesi6
Namık Kemal Üniversitesi7
Namık Kemal Üniversitesi8
Namık Kemal Üniversitesi9
Namık Kemal Üniversitesi10
Namık Kemal Üniversitesi11
Namık Kemal Üniversitesi12
Namık Kemal Üniversitesi13
Namık Kemal Üniversitesi14
Namık Kemal Üniversitesi15




>