Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Osman Şimşek’in Tıp Bayramı Mesajı
13-03-2018



Türk Tıp Eğitiminin başladığı 14 Mart 1827 tarihi o günden bu güne “14 Mart Tıp Bayramı” olarak kutlanmaktadır. 14 Mart Türkiye’de tıp alanında çalışanların hizmet sorunlarının tartışıldığı, bilime katkılarının ödüllendirildiği bir anma ve kutlama günü olarak kabul edilmiştir.

Sosyal devletin en önemli özelliklerinden birisi, tüm vatandaşlarına yeterli ve zamanında sağlık hizmeti verebilmesidir. Bu, insana ve insan hayatına verilen önemin bir göstergesidir. İnsan sağlığının korunması, mevcut sağlık sorunlarının giderilmesi insanlığın ve toplumların en önemli hedefidir.

Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi olarak biz de bu hizmeti şehrimize ve bölgemize her geçen gün daha da kaliteli ve eksiksiz bir hale getirmek için elimizden gelen gayreti göstermekte ve çalışmalarımızı başarılı bir ekiple birlikte sürdürmekteyiz. 

Bu duygu ve düşüncelerle, başta doktorlarımız olmak üzere, insan sağlığını ve meslek onurunu her şeyin üstünde tutan tüm sağlık çalışanlarının “14 Mart Tıp Bayramı”nı kutlar, sevgi ve saygılarımı sunarım.

                                                                                               

                                                                                                                                                                                              Prof. Dr. Osman ŞİMŞEK

                                                                                                                                                                                                               Rektör

 





>