ÜNİVERSİTEMİZ REKTÖRÜ PROF. DR. OSMAN ŞİMŞEK’İN “30 AĞUSTOS ZAFER BAYRAMI” MESAJI
29-08-2017



Vatan toprağımızın düşman işgalinden kurtuluşunu ve ulusumuzun bağımsızlığını müjdeleyen 30 Ağustos Zaferi’nin 95. Yıldönümünü milletçe birlik ve beraberlik içerisinde; büyük bir gurur ve coşkuyla kutluyoruz.

30 Ağustos 1922’de kazanılan Büyük Zafer, şanlı milletimizin eşsiz destanlarından biri olarak tarihteki yerini almıştır. Gazi Mustafa Kemal’in önderliğinde kazanılan ve Kurtuluş Savaşımızın başarıya ulaşmasında en önemli etken olan bu büyük Zafer’in ardında milletimizin istiklal ve hürriyet sevdası; kahraman ordumuzun ve milletimizin cesaret ve fedakarlığı vardır.

Aynı şekilde milletimiz 15 Temmuz gecesi bölücü FETÖ/PDY terörüne karşı amansız mücadele ederek vatanı, milleti ve istiklali için canlarını feda etmiştir. Aziz milletimizin bu duruşu bütün dünyaya bir kez daha göstermiştir ki, ülkemizin varlığı, kardeşliği ve bölünmez bütünlüğüne yönelik hiçbir hain niyet ve hiçbir güç, istiklal ve istikbalinin üzerine asla gölge düşüremeyecektir. Cumhuriyetimizin temellerinde yer alan bu yüksek ruh ve şuur her an, her saniye canlı kalacak, yolumuzu aydınlatmaya devam edecektir.

Bu inanç ve coşkuyla Türk Silahlı Kuvvetlerinin kahraman mensupları ve halkımızın 30 Ağustos Zafer Bayramı‘nı kutluyor, başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, yurt içi ve yurt dışında milli birlik ve bütünlüğümüz uğrunda toprağa düşerek, yurdumuzu “Vatan” yapan şehitlerimize Cenab-ı Allah’tan rahmet, kahraman gazilerimize acil şifalar diliyorum.

                                                                                                           Prof. Dr. Osman ŞİMŞEK

                                REKTÖR





>