Çemyo, 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü Anma Programı
16-07-2021

Ülkemiz ve üniversitemiz genelinde düzenlenen 15 Temmuz Şehitlerini Anma, Demokrasi ve Milli Birlik Günü Meslek Yüksekokulumuz çok amaçlı etkinlik salonunda gerçekleştirildi.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın ardından Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı'nın 'Türkiye Geçilmez' videosu izlendi. Doç.Dr. Erdinç UZUN, "Bu topraklarda yaşamak her daim zor olmuştur. 1870'li yıllarda Balkanlardan göçmüş biri olarak belirtmeliyim ki, atalarımız bu zorlukları geçmişte de yaşadı, büyük bedeller ödedi ancak kurtuluş savaşı ile vatanımızı bize emanet ettiler. Ancak hala beka mücadelesi devam etmektedir. 15 Temmuz, bu topraklarda yüz yıllardır verdiğimiz şanlı mücadelenin en son halkasıdır. Milletimiz bu darbe girişimi karşısında yolundan şaşmamış, asla geri adım atmamış, meydanı terör örgütüne bırakmamıştır. Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları ile 15 Temmuz şehitlerimiz başta olmak üzere vatan ve millet yolunda canlarını feda eden tüm şehitlerimizi rahmetle anıyor, gazilerimize minnet ve şükranlarımızı sunuyoruz. " ifadelerine yer verdi.